КО ЈЕ НАЈБОЉИ ГРАДОНАЧЕЛНИК У СРПСКОЈ? - Радојичићу и Мићићу убједљиво највише гласова :: Semberija INFO ::

 

КО ЈЕ НАЈБОЉИ ГРАДОНАЧЕЛНИК У СРПСКОЈ? - Радојичићу и Мићићу убједљиво највише гласова


На питање ко је најбољи градоначелник или начелник у Српској, чак трећина анкетираних грађана била је без одговора, након чега слиједе имена првог човјека Бањалуке и Бијељине.

Истраживање ставова грађана урадила је агенција “PRIME Communications” за потребе властитих истраживачких пројеката, у децембру прошле године. У истраживању је, како су саопштили, учествовало 1.000 испитаника, а примјењена је техника усменог интервјуа, на основу унапријед припремљеног упитника.

Популација репрезентована истраживањем је дефинисана као општа популација Републике Српске, старија од 18 година. Примјењен је више-етапни стратификовани случајни узорак, а могућа грешка је, како се наводи - плус, минус три одсто.

Од 1.000 испитаника, њих 36,8 одсто уопште није одговорило на питање: “Ко је најбољи градоначелник или начелник општине у Српској?”, након чега је највише гласова добио градоначелник Бањалуке Игор Радојичић - 15,3 одсто.

Одмах иза њега слиједи градоначелник Бијељине Мићо Мићић са 14,3 одсто.

Остали градоначелници и начелници општина и градова у Српској се знатно мање спомињу  и они су добили од 0,9 до 3,9 одсто гласова: Зоран Стевановић (Зворник), Зоран Аџић (Градишка), Млађан Драгосављевић (Србац), Дарко Томаш (Прњавор), Борис Јеринић (Добој), Милорад Симић (Дервента), Душан Панић (Станари), Милан Миличевић (Теслић).

Испитаници су самостално одговарали на отворено питање без понуђених одговора.

– Важно је напоменути да су испитаници имали могућност да спомену име било којег градоначелника/начелника општине или града у Републици Српској без обзира гдје живе. Такође, важно је нагласити да је узорак у граду Бањалуци био већи за 60 испитаника у односу на Бијељину - наводи се у саопштењу ове агенције.

Овим истраживањем је руководио др Срђан Пухало.

Заједнички састанци

Градоначелници Бањалуке и Бијељине Игор Радојичич и Мићо Мићић током 2018. године одржали су три састанка, на којима су разговарали о заједничким темама и проблемима грађна које треба рјешавати. Како су тада поручили, желе да добре праксе пренесу из једног града у други.

​Српска инфо / Инфо Бијељина