БИЈЕЉИНА: ОБЛАЧНО И ХЛАДНО :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ОБЛАЧНО И ХЛАДНО


У Републици Српској пријеподне још стабилно, понегдје облачно. Током дана јаче наоблачење са запада и југозапада, поподне киша на западу, затим увече и у ноћи на недјељу снијег на западу, југозападу и дијелом у планинама, на истоку и сјевероистоку суво. У Бијељини је у 7,00 часова измјерено -3, највиша дневна температура ваздуха до 1 степена.
 
У јутарњим часовима и пријеподне прохладно са слабим мразем, у нижим предјелима на сјеверу, сјевероистоку и истоку са маглом или ниском облачношћу, која ће се задржати током дана. На југозападу, југу Херцеговине , у планинама и на висоравнима претежно сунчано.
 
Током дана сунчано уз малу облачност, а постепено повећање облачности на западу и сјеверозападу.
 
Послеподне јаче наоблачење на сјеверозападу, западу и југозападу уз мјестимичну слабу кишу, а у планинама са снијегом.
 
Увече и у ноћи, у тим предјелима са сусњежицом и снијегом, уз лагано снижење снијежне границе према брдовитим и нижим предјелима. До јутра са снијегом у западном дијелу земље, а пролазно у високој Херцеговини и дијелу Сарајевско романијске регије. Од централних предјела на исток, сјевер и сјевероисток остаје суво. Вјетар умјерен јужни и југозападни у јужној половини земље, на сјеверу и даље слаб и промјењљив. Ујутро и током дана јужни вјетар у појачању, посебно у планинама. На сјеверу умјерен источни. Послеподне и увече скретања вјетра на западу и сјеверозападу на сјеверозападни.
 
Највиша дневна температура ваздуха од 4°Ц до 9°Ц, на југу до 12°Ц, у мјестима с маглом и планинама од 1°Ц.

(бијељина.орг)