Вантјелесна оплодња у Републици Српској: Медико-С (Medico-S) породица броји 1 216 беба рођених поступцима биомедицински потпомогнуте оплодње :: Semberija INFO ::

 

Вантјелесна оплодња у Републици Српској: Медико-С (Medico-S) породица броји 1 216 беба рођених поступцима биомедицински потпомогнуте оплодње


Захваљујући процедурама вантјелесне оплодње које се обављају у Здравственој установи „Медико-С“ (Medico-S) до сада је рођено 1 216 беба. Ови подаци ЗУ „Медико-С“ убрајају међу водеће установе хумане репродукције у регији и лидера на пољу биомедицински потпомогнуте оплодње у БиХ. 

„У прошлој, 2019. години проценат успјешности поступака вантјелесне оплодње на основу остварених клиничких трудноћа износи 41,7%  што је изнад европског и свјетског просјека“, изјавила је гелерани директор ове установе проф. др Сања Сибинчић наглашавајући да Здравствена установа „Медико-С“ настоји да прати најновија достигнућа на пољу хумане репродукције и тако непрестано подиже квалитет својих услуга. 



Подсјећамо да је ЗУ „Медико-С“ више од годину дана чланица групације Пронатал из Чешке, уједно и једини центар ван граница ЕУ са којим је једна од најугледнијих европских клиника за биомедицински потпомогнуту оплодњу успоставила сарадњу. Захваљујући овом партнерству клиника „Медико-С“ је додатно унаприједила своје услуге савременим лабораторијским методама и проширила тим стручњацима репродуктивне медицине из земље и регије.

„Прошла година је за нас и наше пацијенте била јако успјешна, а посебно нас радује чињеница да смо захваљујући постигнутим резултатима други центар по успјешности међу осам ИВФ центара на нивоу групације Пронатал. То је велико признање квалитета нашег рада посебно уколико узмемо у обзир чињеницу да наш центар не ради процедуре са донираним репродуктивним материјалом“, истакла је проф. др Сања Сибинчић. 
 
Специјализована клиника за вантјелесну оплодњу „Медико-С“, је здравствена установа која окупља врхунски тим љекара из области гинекологије и перинатологије, али и других специјалности тако да пацијенти ове клинике имају на располагању комплетну услугу у домену репродуктивног здравља.