ШАРОВИЋ: ВРАТИТИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ИНСТИТУЦИЈАМА И ЗАУСТАВИТИ СТРАНЧАРЕЊЕ :: Semberija INFO ::

 

ШАРОВИЋ: ВРАТИТИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ИНСТИТУЦИЈАМА И ЗАУСТАВИТИ СТРАНЧАРЕЊЕ


Наши борци и сви они који су учестовали у стварању Републике Српске, заслужују бољу Републику Српску не само економски, него и земљу са много више јединства и политички неподјељену – казао је предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић.
 
„Данас је Република Српска дубоко економски, социјално, политички, подјељено друштво у коме странке одлучују о свему и свачему, за разлику од неког прошлог времена када су инстицуције имале много већи утицај и када је повјерење у институције било много веће“ – истакао је Шаровић.
 
Он је казао да је за десетогодишњицу од оснивања Републике Српске као тадашњи предсједник Републике Српске и човјек на челу организационог одбора свечане прославе, прижељкивао успјешнију и бољу Републику Српску.
 
„Вјеровали смо да ћемо одсањати ону Републику Српску какву су сањали наши претходници, прваци који су учестовали 1992. године  у њеном стварању“ – нагласио је Шаровић
 
Предсједник СДС је казао да уколико Републику Српску не вратимо институцијама доживјећемо нове падове, не само економске већ и моралне.
 
„Република Српска мора да буде демократско друштво, не смије да буде република једног човјека или групе људи или једне странке или једне политике. Ко то не види мислим да не схвата да тим путем можемо да нестанемо. Данас све што је државно, што је јавно, у суштини је плијен политичких олигархија и појединаца и такву Републику Српску не жели већина нашег народа. Странчарење и политика у којој је странка све је наопак систем“ – закључио је Шаровић.

(СДСРС)