БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА ВЛАДИКА СЕРГИЈЕ: СРБИ ДА САЧУВАЈУ СВОЈУ ВЈЕРУ, ТРАДИЦИЈУ И ОБИЧАЈЕ :: Semberija INFO ::

 

БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА ВЛАДИКА СЕРГИЈЕ: СРБИ ДА САЧУВАЈУ СВОЈУ ВЈЕРУ, ТРАДИЦИЈУ И ОБИЧАЈЕ


Foto: Eparhija bihaćko-petrovačka/RAS Srbija
Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки и рмањски Сергије пожелио је свим православним вјерницима срећан и благословен Божић, мир, љубав и слогу међу народима и да Срби чувају своју вјеру.

– Видимо борбу српског народа у Црној Гори. Вјерујем да ће се изборити као и ми што смо се борили и изборили да сачувамо вјеру, традицију и обичаје – изјавио је Срни епископ Сергије, који је служио божићну литургију у Храму Светог Саве у Дрвару.

Владика је рекао да вјерује да ће бити настављена помоћ Републике Српске и Србије Србима који су на овим просторима вијековима.

– О томе и свједоче наше велике светиње као што је манастир Рмањ и цркве и манастири у Далмацији. Стално смо изложени страдањима, деценијама уназад трпимо муке. Позивам све људе добре воље да подрже и помогну српском народу испод овог крајишког неба – навео је владика Сергије.
 
Светој архијерејској литургији присуствовао је велики број вјерника. У Храму Светог Саве окупили се се бројни Дрварчани, и они који живе у Дрвару, и расијани по свијету.

Након божићне литургије у Храму Светог Саве први пут је ломљена чесница, а
златник је пронашла Данка Шобат.

– Од повратка у Дрвар долазим у цркву, постим, молим се. Златник је награда и благослов за моју искрену вјеру – рекла је Шобатова Срни.

Ломљењу чеснице и божићној литургији присуствовао је конзул Србије у Дрвару Предраг Митић.

(Срна)