СКАНДАЛ: Лик Милорада Додика поистовјећен са свецима Српске православне цркве?! :: Semberija INFO ::

 

СКАНДАЛ: Лик Милорада Додика поистовјећен са свецима Српске православне цркве?!


Скандал у Рогатици, на скупу подршке српском народу у Црној Гори, због истицања заставе с ликом Милорада Додика на постављеном билборду који најављује долазак великог православног празника - рођења Исуса Христа - Божића.

Синоћ одржани молебан у црквеној порти Свет Тројице у Рогатици злоупотријебљен је у политичке сврхе и бацио сјену на искрене намјере подршке српском народу у Црној Гори да сачувају опстанак Српске православне цркве.

Одмах у близини цркве, у порти, на свечани билборд, који је постављен у славу и част предстојећег великог православног празника Христовог рођења - Божића неко је закачио заставу на којој је лик Милорада Додика.

Молебан је одржан, као и мирна шетња, али је, како сазнајемо, дошло и до негодовања оних којима је сметало да се један такав скуп злоупотријеби на груб начин на који је лик Милорада Додика поистовјећен са свецима Српске православне цркве. Дошло је и до међусобних чарки и нагуравања са Додиковим присталицама, па је, како сазнајемо, интервенисала и полиција.

На истом билборду, с друге стране била је још једна застава на којој је био лик Владимира Путина.

Молебан и протест код рогатичке цркве заједно са свештенством су организовали представници СНСД и СДС и то је требало да буде јеиднствена подршка, без страначких обиљежја, српском народу у Црној Гори који десетак дана протествују због доношења Закона о слободи вјероисповијести у тој земљи.

На билборду на чијим странама су окачене заставе Републике Српске и Русије с ликовима Милорада Додика и Владимира Путина уз црквену слику рођења Христа исписан је и традиционални поздрав: ХРИСТОС СЕ РОДИ - ВАИСТИНУ СЕ ХРИСТОС РОДИ!

(БН)