Шаровић: Додику су из Америке обећали укидање санкција :: Semberija INFO ::

 

Шаровић: Додику су из Америке обећали укидање санкција


Предсједник СДС Мирко Шаровић каже да је „Програм реформи“ по Републику Српску лошија варијанта од АНП-а и да нема никакве недоумице да овај документ покреће чланство БиХ у НАТО.
 
„Документ на који су чланови Предсједништва БиХ, међу којима је и Милорад Додик, ставили потписе и који су послали у сједиште овог војног савеза  покреће чланство БиХ у НАТО то је 100 посто сигурно“,  рекао је Шаровић.
 
Он додаје да овај документ подразумијева и формирање нових институција, што није  било предвиђено у АНП-у.
 
„Тамо је Република Српска поменута неколико пута, док у Програму реформи није поменута ниједном. У овом документу један човјек одлучује о свему. Да не говоримо да се у овом документу наводи да ће Република Српска прекњижити војну имовину на БиХ", појаснио је Шаровић.
 
Према његовом мишљењу, разлог због кога је Додик пристао на ову издају интереса Републике Српске, је обећање о скидању санкција Америке, којих се Додик већ дуже вријеме безуспјешно покушава ослободити.
 
„Ја не памтим већу издају српског народа од ове",  навео је Шаровић.
 
Он тврди да би Додик још једну велику грешку учинити ако он и његова странка као учесник у власти на нивоу БиХ пристане на повећање ПДВ-а у БиХ.
 
Шаровић каже да је Додик спреман учинити овај, за обичне грађане штетан потез, јер би се тиме створили предуслови за нова задужења.
 
„Сматрам да би тај потез била његова друга велика грешка. И на једном и на другом питању власт може да падне. Уколико уведу нову стопу ПДВ-а, за СДС и наше партнере из опозиције власт у Републици Српској  биће достижна. Са сигурношћу можемо да кажемо да уколико то ураде, то ће бити тренутак промјене власти у Српској", поручио је Шаровић.
 
СДС - Сектор за  политику и медије