СДС: Тражимо од НСРС и Предсједништва БиХ оригинални документ :: Semberija INFO ::

 

СДС: Тражимо од НСРС и Предсједништва БиХ оригинални документ


Клуб посланика Српске демократске странке упутио је данас Предсједнику Народне скупштине Републике Српске захтјев да им се достави „Програма реформи БиХ“ у интегралном тексту. Такође, позивајући се на Закон о слободи приступа информацијама БиХ, СДС је данас затражио од Предсједништва БиХ да  се достави документ „Програм реформи БиХ“ који је послат у Брисел.
 
Током скупштинске расправе више народних посланика су констатовали, а српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је и потврдио, да је достављени материјал у Народну скупштину Републике Српске непотпун и да поред пет поглавља, саставни дио „Програма реформи БиХ“ чини и његов Табеларни дио.
 
С обзиром да је ово питање од животне важности за грађане Републике Српске сматрамо да је јавности потребно обзнанити интегрални текст документа који је достављен у Брисел у сједиште НАТО, како би се установило да ли је Народној скупштини подваљен фалсификат.
 
Уколико се утврди да је у парламент Српске упућен непотпун документ, који није аутентичан и вјеродостојан ономе који је упућен у Брисел, тражићемо да се утврде одговорни и да сносе санкције према кривичним законима Републике Српске.
 
 СДС - Сектор за политику и медије