УПИТНО НОРМАЛНО ФУНКЦИОНИСАЊЕ БОЛНИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

УПИТНО НОРМАЛНО ФУНКЦИОНИСАЊЕ БОЛНИЦЕ


Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Четири болнице у Српској, којима је закључком Владе РС у овој години одобрено укупно 6,55 милиона КМ додатних средстава за унапређење услуга здравствене заштите, од поменутог износа још нису видјеле ни марку.

Ријеч је о УКЦ РС, те болницама у Источном Сарајеву, Приједору и Бијељини. Оне су се обратиле Фонду здравственог осигурања РС да нису у могућности да несметано пружају здравствену заштиту из расположивих средстава.

УКЦ РС је одобрено 5,5 милиона КМ, Болници „Србија“ Источно Сарајево 800.000, Болници Приједор 150.000 и Болоници „Свети Врачеви“ Бијељина 100.000 КМ.

Из УКЦ РС су потврдили за Српскаинфо да још нису добили поменути износ.

– Према информацијама из Службе за економско-финансијске послове УКЦ РС, Влада РС је својим Закључком из августа ове године обезбиједила додатних 5,5 милиона КМ за УКЦ РС, а реализацију овог закључка треба да спроведе ФЗО РС. УКЦ по овом основу још није добио наведена средства. Још немамо информацију зашто су поменута средства „заробљена“ у ФЗО РС. Очекујемо да ће у наредних неколико дана средства бити дозначена УКЦ РС, јер без њих не можемо одржати нормално функционисање наше установе – поручују из ове здравствене установе.

Из ФЗО поручују да су, до сада, испоштовали сваку одлуку Владе РС, те да ће тако бити и убудуће.

(српскаинфо.цом)