МЕКТИЋ: ПРОГРАМ РЕФОРМИ ЈЕ КЛАСИЧАН АНП :: Semberija INFO ::

 

МЕКТИЋ: ПРОГРАМ РЕФОРМИ ЈЕ КЛАСИЧАН АНП


Опозиција, СДС и ПДП, није добила никакав документ, а посебно документ који се зове Програм реформи БиХ на путу ка НАТО интеграцијама нити је шта слично добила, рекао је министар безбједности БиХ Драган Мектић.

"То је чиста ноторна лаж и по ко зна који пут изречена глупост Милорада Додика. Чврсто је трасирао пут БиХ у НАТО. Он лута, тумара, изгубио се и не зна како да превазиђе ту ситуацију обзиром да је прије извјесног времена говорио да је то немогућа ствар. Прије свега, што је положај БиХ када је у питању однос према НАТО-у везао за Србију. Србије нема у МАП-у, не доставља годишњи извјештај НАТО-у, а то БиХ ради", казао је Мектић.

Како каже, данас је прочитао на друштвеним мрежама да "кад год Додик нешто изјави једна породица оде из Републике Српске".

"Опозиција, СДС и ПДП, није добила никакав документ, а посебно документ који се зове Програм реформи БиХ на путу ка НАТО интеграцијама нити је шта слично добила. Ноторна лаж која нема никаве благе везе са истином и која у овом моменту је само покушај да ухвати неко вријеме, премости неку ситуацију како би смислио неку нову манипулацију. Када је ријеч о Програму реформи желим да кажем да је то класични АНП. АНП је енглеска скраћеница преведен на наш језик годишњи програм реформи унутар БиХ како би испунили услове и стандарде за приступање НАТО-у. Тај програм реформи је активирао МАП", поручио је.

Казао је да је МАП активиран када је у питању однос БиХ и НАТО-а.


"Да сте послали чист лист папира који је само потписан, таква је ситуација и амбијент створен да би активирао МАП, а не годишњи извјештај на који је Додик пристао. Да буде јасно нашим грађанима, годишњим извјештајем и активацијом МАП-а ми смо ушли у једносмјерну улицу према НАТО-у из којег се нико није вратио назад. Нема те државе која је ушла у МАП, а да се вратила назад. Не требамо обмањивати наше грађане, Србију. Што се мене лично тиче, ово је нож у леђа Србији. Србија више нема дужног метра када искорачи из својих граница, опкољена је земљама НАТО-а. Све мотивисан (Додик) искључиво једном чињеницом да се дочепа власти", казао је Мектић.

sdsrs.com