Гламочак: Увијек када је СНСД бранио Републику Српску, она је изгубила :: Semberija INFO ::

 

Гламочак: Увијек када је СНСД бранио Републику Српску, она је изгубила


Свједоци смо да ових дана читав свијет честита Босни и Херцеговини чланство у НАТО,  а да су Комитет СНСД-а и медији које контролише ова странка, попут РТРС и АТВ,  једини који тврде да слање документа који је пристао Милорад Додик не значи чланство у овој организацији, изјавио је данас Недељко Гламочак, члан Предсједништва СДС.
 
Он је рекао да је Клуб  СДС у Народној скупштини Републике Српске  данас упутио захтјев предсједнику и Колегију НСРС за допуну дневног реда на предстојећој сједници, са тачком на којој би се расправљало о информација о програму реформе БиХ којим се предвиђа чланство у НАТО.
 
Гламочак је најавио да ће СДС тражити од предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић да закаже посебну сједницу НСРС на ову тему.
 
Сматра да би било добро да Народна скупштина заузме свој став прије него што се НАТО изјасни о овом питању, јер ће, у супротном, упозорава Гламочак, бити сувише касно.
 
„Апелујемо да предсједница закаже ову сједницу како би се видило шта је то што толико тајно у овој одлуци да о томе не могу бити упознати народни посланици, а да може знати Комитет СНСД “, поручио  Гламочак.
 
Он је истакао да није добро за Републику Српску и њене институције да се овако важан документ крије од њих, наглашавајући да не  може комитет једне партије бити старији од Парламента Српске или Владе.
 
„Понижавање је када Народна скупштина расправља о политичкој деклерацији СДА на посебној сједници, да на нема сједнице на којој би се расправљало о програму реформе којим се подразумијева чланство у НАТО“, казао је Гламочак.
 
Он упозорава да је потписивањем овог документа од стране Милорад Додика још „једна цигла извађена из темеља Републике Српске“, подсјећајући да је за вријеме владавине СНСД од Српске одузето Брачко и да су реализоване по њу многе штетне одлуке.
 
„Увијек када је СНСД бранио Републику Српску он је изгубила и то се десило са Референдум о Суду и тужилаштву, Дану Републике Српске итд. “, подсјетио је Гламочак.
 
Он је изразио бојазан да ће СНСД реализовати и друге штетне одлуке и договоре на које су њени функционери ставили потпис.
 
„Бојимо се да ће након низа по Републику Српску штетних потеза СНСД кренути и у реализацију Прудског споразума на који је свој потпис ставио Милорад Додик. Једино је још то остало да проведу и бојим се да ће активирање МАП- за чланство у НАТО повући покретање низа других одлука, укључујући и територијалну реорганизацију којом би Република Српска била избрисана“, упозорио је Гламочак.
 
Сектор за политику и медије СДС