Шаровић: Ове седмице биће одблокиран рад Парламента БиХ захваљујући нашој иницијативи :: Semberija INFO ::

 

Шаровић: Ове седмице биће одблокиран рад Парламента БиХ захваљујући нашој иницијативи


Предсједник СДС Мирко Шаровић је рекао да би се ове седмице требала одржати сједница Представничког дома ПС БиХ, на којој би се, захваљући иницијативи СДС и ПДП-а о измјени Пословника, одблокирао његов рад.
 
Шаровић је казао да тачан датум када ће захтјев за измјену Пословника бити поднесен зависи од околности техничке природе, али је наговијестио да је могуће да то буде и понедељак.
 
„Након тога предсједавајући  Савета министара је дужан да у року од три дана сазове посебну сједницу. Вјерујем да имамо подршку најмање 27 посланика, неки од њих су већ потписали нашу иницијативу, тако да сматрам да ћемо за ову одлуку имати много више од надполовичне већине“, казао је Шаровић.
 
Појашњава да ће се измјеном Пословника  одблокирати рад Представничког дома на начин да и даље своје представнике у комисији могу дати све странке, међу којима је и СНСД.
 
„Али уколико не желе да се то учини њихова мјеста ће попунити други на привременој основи, све до тренутка када се они предомисле и то је суштина“, појаснио је Шаровић.
 
Говорећи о Посебној сједници Народне скупштине Републике Српске Шаровић је рекао да је СНСД, уз помоћ документа који је служио као основа за расправу, покушао да, приписујући кривицу другима, са себе скине одговорност за грешке које су починили у прошлости.
 
„Намјера је била да се СНСД амнестира од њихове кључне улоге у периоду када је одлуке доносио високи представника,  а они их потврђивали у Парламенту БиХ“, навео је Шаровић.

​Српске демократске странка Републике Српске