ШЕШИЋ: САМО ЈЕ СНСД ПОДРЖАВАО ШТЕТНЕ ОДЛУКЕ ВИСОКИХ ПРЕДСТАВНИКА :: Semberija INFO ::

 

ШЕШИЋ: САМО ЈЕ СНСД ПОДРЖАВАО ШТЕТНЕ ОДЛУКЕ ВИСОКИХ ПРЕДСТАВНИКА


Највише штете Републици Српској су нанијеле пренесене надлежности које су наметали високи представници, а једина странка чији су посланици пристајали да у парламентима потврде и озаконе овакве ствари био  СНСД,  изјавио је Давор Шешић, посланик СДС.

Он је гостујући у емисији „Изазови“ на БН ТВ рекао да захваљујући таквом понашању СНСД-а Брчко више није у саставу Републике Српске, управо зато јер су посланици те странке омогућили да се промијени Устав БиХ и успостави Дистрикт.
 
Шешић каже да СНСД користећи се јефтиним триковима сада покушава прекрајати историју желећи своје грешке приписати другима.

„То су покушали и на Посебној сједници Народне скупштине Републике Српске, али су из те приче изашли као губитници. Ову сједницу СНСД је уствари сазвао како би добио времена за преговоре за формирање Савјета министара“, казао је Шешић.

Он је оцијенио да је материјал који се нашао пред посланицима на тој сједници био скандалозан и направљен тако да се онемогући било какво јединство.

Говорећи о закључцима који су тада донесени Шешић је рекао да они нису спорни, али да је мишљење СДС да неки од њих касне по петнаест и више година.

„Против бонских овлаштења је требало реаговати онда када су кориштена и када су посланици тражили да се заштите функционери из Српске који су се нашли на мети високих представника. СНСД то тада није чинио зато што су им управо та бонска овлаштења омогућила дођу на власт и да склоне на страну своје политичке противнике из СДС“, подсјетио је Шешић, додајући да је СДС једина странка која је на својој кожи осјетила бонска овлаштења.

Српска демократска странка Републике Српске