Додик: Америчко наметање рјешeња путем Шмита пореметило односе у БиХ :: Semberija INFO ::

 

Додик: Америчко наметање рјешeња путем Шмита пореметило односе у БиХ


Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Извор: РТРС

Ситуација у БиХ је стабилна и безбједносна ситуација није угрожена, то је потврдио и генерал-мајор ЕУФОР-а Ласло Штиц, ипак америчко наметање рјешења у виду посљедњег нелегалног интервенисања Кристијана Шмита је пореметило односе у БиХ и довело до застоја у функционисању БиХ, јер бошњачки фактор не показује спремност да се одрекне удовољавања странцима, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

- Америка, Британија и Њемачка имају своје виђење БиХ, које је антидејтонско и антиуставно, и нико у Српској неће дозволити да једна таква колонијална перспектива БиХ постане реалност. Пријете не само санкцијама, него и војним дјеловањем с циљем подизања тензија, како би се дубоко усадио страх народу да ће Америка опет показати своју силу ако се не "поправимо" - наводи Додик на друштвеној мрежи "Икс".

Додик истиче да рушење договора у БиХ одговара Бошњацима и Американцима.

- Након сваке интервенције можемо чути шампионе "тројке" како то подржавају или неуравнотеженог Хелеза како прави дронове о којима нико у БиХ ништа не зна. Можда прави играчке и замајава комплетну јавност, али чињеница је да његове пријетње и блебетања нису безопасни јер подижу тензије и стварају страх код локалног становништва - истиче Додик.

Како он наводи, Српска се увијек залагала за мир и стабилност, као и за мирна рјешења.

- То је наше трајно опредјељење. Свака пријетња и звецкање оружјем долазе из Федерације и то смо толико пута чули од свих њихових представника, па чак и оних вјерских. Оно што нисмо чули су реакције странаца на њихово понашање. То нас не изненађује јер је једностран приступ њихов начин дјеловања - напомиње Додик.

Додаје, да се Европа и цијели свијет данас се суочавају с озбиљним пријетњама.

- Тероризам је нешто о чему се више не може ћутати и забрињавајућа је тишина страних званичника на изјаве Бошњака који су у ратним годинама били повезани с радикалним исламистима, а за неке не можемо рећи да то није случај и данас. Њихово нереаговање има за циљ да запали Балкан. Мада, не можемо бити сигурни да они не желе управо то, јер тако се и њихово присуство задржава у БиХ те се преко наших леђа настављају ратови с Русијом - закључује Додик.

Потврђује, да нико  неће укидати Српску, нити ће тако нешто проћи.

- Српска ће дати одговоре на све нападе и пријетње, али и показати одлучност да се одупре свему што је пред нама. Заједно са Србијом, наћи ћемо начин да се заштити српски народ - напомиње Додик.