Додик о плану хапшења: Знамо да Британци покушавају да убаце своје јединице :: Semberija INFO ::

 

Додик о плану хапшења: Знамо да Британци покушавају да убаце своје јединице


Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Извор: РТРС

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да да је добио упозорење о намјери његовог хапшења, иако је нејасан разлог за такво поступање - да ли је то са намјером његовог политичког склањања или дестабилизације ситуације.

- Ми знамо да Британци покушавају да убаце своје јединице које шетају по свијету, а тог дана речено ми је, наводно у најбољој намјери, а знајући ко је човјек и одакле долази и да је чак послан то да уради, да би било најбоље ако се то деси да не пружамо отпор, јер они имају налог да пуцају. Мислим шта сад, треба да се препаднем или да кажем "Извините, а гдје је адреса на коју треба да да се јавим, гдје да дођем, да не морате ви да долазите по мене" - рекао је Додик за ТВ Прва.

Он каже да је ту "нешто потпуно избачено из контекста, због нервозе око Украјине и избора у Америци".

- Они се баве нама, одлучују о људима на Балкану, а не причају са њима - рекао је Додик.

Он је рекао да је проблем Републике Српске са Западом то што се Српска 20-30 година бори против њиховог настојања да сруше Дејтонски мировни споразум.

Додик је рекао и да Запад наставља с причом о наводној кривици Срба, али да српски народ егзистира упркос свему што су странци учинили да Република Српска нестане.