Бивши посланик правоснажно осуђен на затвор :: Semberija INFO ::

 

Бивши посланик правоснажно осуђен на затвор


- Кантонални суд у Бихаћу потврдио је пресуду Опћинског суда у Цазину, па је Расим Пајић, бивши посланик у Скупштини УСК, правоснажно осуђен на казну затвора у трајању од шест мјесеци због кривичног дјела трговине утицајем.

Пајића је теретило Тужилаштво УСК, а у оптужници је наведено како је, користећи свој утицајни положај скупштинског посланика и страначко познанство с Адмиром Хаџипашићем, директором Центра за образовање одраслих "Вита плус" из Цазина, телефонским путем од њега затражио да се М.Ч. изда диплома о завршеној средњој стручној спреми за занимање ауто-лакирер.

Наведена диплома је издата од стране поменутог центра, а да при томе та особа уопште није похађала наставу нити је полагала наставне предмете за то занимање. М .Ч . је након тога диплому предао у опћински орган управе у Цазину с циљем добијања потицаја за обртну дјелатност.

"Дакле, оптужени је посредовао код одговорне особе у институцијама Федерације БиХ у извршењу незаконите службене радње, чиме је починио кривично дјело примање дара или другог облика користи за трговину утицајем, због чега је осуђен на казну затвора у трајању од шест мјесеци", наведено је у пресуди.

Иначе , треба истаћи како је првобитном пресудом Опћински суд у Цазину Пајића најприје ослободио одговорности, али се на ту пресуду, због повреде судског поступка, жалило Тужилаштво УСК, па је Кантонални суд у Бихаћу наложио ново суђење.

У поновљеном суђењу он је проглашен кривим и првостепено је осуђен, а онда је Кантонални суд потврдио пресуду.

(Независне)