НАЈАВЉЕНА 18. БИЦИКЛИСТИЧКА ТРКА „БЕОГРАД – БАЊАЛУКА“ :: Semberija INFO ::

 

НАЈАВЉЕНА 18. БИЦИКЛИСТИЧКА ТРКА „БЕОГРАД – БАЊАЛУКА“


Извор: Семберија инфо / И. Гутић

У Градској управи Града Бијељина данас је најављено одржавање 18. Међународне бициклистичке трке "Београд - Бањалука 2024". Трка почиње 18. априла кружном трком у Обреновцу док ће се прва етапа возити на релацији Београд - Бијељина. Дан касније слиједи друга етапа (Зворник - Братунац – Зворник – Шековићи - Власеница), трећа (Вишеград - Рогатица – Соколац - Пале - Јахорина) и завршна, четврта (Добој - Бањалука). Пријављено је 25 бициклистичких екипа из 31 земље са 175 такмичара.



- Од досадашњих 18 трка, Бијељина је у 16 њих играла велику и важну улогу. Могу слободно рећи да је Бијељина, поред Београда и Бањалуке, жила куцавица ове трке. Презадовољни смо начином како смо примљени овдје, видимо да бициклизам има велику популарност у Семберији. Такође, радује нас јер видимо да се из године у годину ниво организације бијељинског дијела трке „Београд – Бањалука“ стално побољшава. И ове године ћемо организовати оне познате кругове кроз град, прије тога организоваћемо дјечију трку улицама града, довешћемо бициклисте из 31 земље свијета и, по први пут ове године обезбиједили смо директан ТВ сигнал тако да ће слике из Бијељине отићи у 57 земаља свијета“, рекао је Владимир Куваља, директор Бициклистичке трке „Београд – Бањалука“.



Учешће на овогодишњем издању Бициклистичке трке „Београд – Бањалука“ узеће и бијељински бициклиста Ђорђе Купусовић. Он је и раније возио ову трку а ове године има високе амбиције обећавши да ће се борити за једну од награда трке. Организатори су данас открили да ће Глобал Цyцлинг Нетwорк (ГЦН) ове године, у 57 земаља уживо преносити пола сата од почетка и сат времена прије краје сваке етапе на трци. Такође, због великог интересовања бројних локалних заједница из Србије и Републике Српске да постану дијелом ове трке, ова спортска манифестације ће од сљедеће године добити ново име: „Трка кроз Србију и Републику Српску“.



- Цијенећи важност ове спортске манифестације када је у питању промоција локалних заједница кроз које пролази и ове године смо са задовољством одлучили да пружимо подршку реализацији Бициклистичке трке „Београд – Бањалука“. Ово је један од најљепших начина да се представе Бијељина, Република Српска и Србија. Поред тога, ова спортска манифестација има за циљ и да укажа на везу једног народа са двије стране ријеке Дрине, ту је много симболике, кроз историју, кроз различите предјеле кроз које ова трка пролази и сматрамо да ће људи широм свијета имати прилику да виде природна и културна богатсва којима располажемо“, изјавио је Радослав Остојић, савјетник градоначелника Бијељине.