Мирослав Којадиновић, један од водећих европских стручњака у области енергетике поручује: ЕНЕРГЕТИКА “ВОЗИ” БИХ КА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ :: Semberija INFO ::

 

Мирослав Којадиновић, један од водећих европских стручњака у области енергетике поручује: ЕНЕРГЕТИКА “ВОЗИ” БИХ КА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ


Мирослав Којадиновић, велики европски стручњак за енергетску ефикасност, који је близак са многим значајним личностима европских институција изразио је увјерење да ће БиХ ускоро добити статус преговарача са Европском унијом /ЕУ/.
 
Будући да припада важном кругу људи који се баве најважнијом стратешком граном у Европи-енергетиком, овај човјек наше горе лист, познат и признат у највишим круговима Европе то своје увјерење поткрепљује и ријечима:
 
-Знам који су захтјеви ЕУ за тај циљ БИХ, упознат сам са детаљима међу којима је и доношење потребних 80 закона, и сигуран сам да ће се у БиХ наћи и снаге и воље да се све учини како би се приближили ЕУ, што је велика благодет за све њене народе-појаснио је Којадиновић.
 
“Европско друштво” показало је, наводи Којадиновић, да цијени сваки корак БиХ у том путу.
 
-Увјерен сам да ће тако бити и даље а пред великим циљевима као што је овај сигуран сам да нико у БиХ не би смио прије свега у интересу овдашњих људи из оба ентитета да подмеће ногу јер је у питању будућност и садашњих и младих покољења и оних који долазе-рекао је Којадиновић.
 
О енергетском богатству БиХ не треба посебно наглашавати, истиче Којадиновић, као и томе колико значи за Европу и колико може бити вриједније, корисније и стратешки ефикасније ако се користи по најсавршенијим могућим европским аршинима.
 
Којадиновић , који живи и ради у Баварској, учествовао је, протеклог викенда, на престижној конференцији у Берлину под називом “Климатске промјене као и њене посљедице" и рекао да БиХ и Србију очекују велики задаци када су у питању штетни гасови у атмосфери.
 
-Конференција је била базирана на свеобухватној процјени напретка од 2022. године, када су у питању изливи штетних гасова у Њемачкој и Европи. Закључено је да се, земље чланице Европске уније, као и сама Њемачка, нису придржавале одређених услова и да не постоји могућност, уколико се настави овим корацима, да се задати циљеви до 2040, године остваре-рекао је Којадиновић.
 
Конференцију је организовало њемачко Министарство за економију и заштиту од климатских промјена.