Окука: Поносан сам што сам у тиму људи са америчке "црне листе" на челу са предсједником Додиком :: Semberija INFO ::

 

Окука: Поносан сам што сам у тиму људи са америчке "црне листе" на челу са предсједником Додиком


Фото - РТРС
Извор: РТРС

Савјетник предсједника Републике Српске Бранислав Окука изјавио је да је почаствован чињеницом да му је америчко Министарство финансија увеле санкције и да је за њега велика ствар бити у тиму људи са америчке "црне листе" који предводи предсједник Милорад Додик.

- Увијек сам био поносан што сам дио екипе Милорада Додика, а данас посебно јер ми је указана част да се и моје име налази на 'црној листи' САД. Велика ми је част да сам санкционисан као један од учесника у организацији обиљежавања 9. јануара, Дана Републике, који је ове године био највеличанственији и најспектакуларнији, а обећавам да ће наредни 9. јануар бити још бољи - истакао је Окука.

Окука је рекао да га радује и чињеница да су и скупови "Граница постоји", чији сам један од организатора, изазвали велику пажљу САД јер су окупљања народа јасно показали њихову вољу и жељу да сачувају и одбране Републику Српску од каубојског понашања, антидејтонског и антиуставног дјеловања лажних високих представника и такозваних дипломата.

- Ове санкције су само доказ да сам на правој страни заједно са својим народом, којег предводи предсједник Додик, и још више сам спреман да са свим својим пријатељима и сарадницима бранимо Српску од атака бјелосвјетских мешетара - поручио је Окука.

Министарство финансија САД-а увело је нове санкције званичницима Републике Српске, а како је наведено, разлог су активности због, како кажу, "нарушавања Дејтонског мировног споразума".