Социјалистичка партија Српске свечано обиљежила четири године постојања :: Semberija INFO ::

 

Социјалистичка партија Српске свечано обиљежила четири године постојања


Социјалистичка партија Српске (СПС) обиљежила је четири године постојања свечаним пријемом који је одржан у Музеју савремене умјетности Републике Српске у Бањалуци, у присуству високих званица из свијета политике, дипломатског кора, привреде, културе и спорта.
 
Предсједник СПС-а Горан Селак честитао је члановима партије годишњицу оснивања, захваливши им се на досадашњем раду, посвећености и истрајности у спровођењу програма и визије партије.
 
„Програм наше партије усмјерен је према обичним људима, према младима, радницима и пензионерима. Ми смо дио нове генерације у политици, чије вријеме је већ дошло и не бојимо се рада и одговорности. Да наше ријечи не трошимо узалудно на обећања, показују и наши досадашњи резултати. Важан нам је сваки човјек који је спреман да са нама ради на дугорочном циљу стварања стабилне, јаке и развијене Републике Српске“, рекао је Селак.
 
Он је додао и да ће СПС наставити да испуњава своја обећања и да ће се борити за остваривање циљева који ће допринијети цјелокупном напретку друштва, пратећи визију партије да Република Српска постане мјесто у којој сви грађани живе од свог рада, имају квалитетно образовање и могућности усавршавања и личног развоја.
 
СПС ће ускоро одржати и велики Конгрес партије на којем ће бирати руководство, усвојити програмске циљеве и политичку платформу за овогодишње Локалне изборе, на којима СПС очекује одличан резултат.
 
Свечаном пријему присуствовала је и делегација Покрета социјалиста из Србије, предвођена оснивачем Александром Вулином, који је и сенатор Републике Српске, затим први секретар Амбасаде НР Кине у БиХ и представник Комунистичке партије Кине Занг Луан, војни аташе у Амбасади НР Кине Су Кијанг, многобројни чланови СПС-а и друге високе званице из свијета политике, привреде, културе и спорта.
 
„Када кренете до нечега у политици и животу, јако је важно да знате одакле сте кренули да бисте знали гдје сте стигли. Прије четири године, сви су боље знали од вас да Српској не треба још једна партија љевице...Четири године касније доказали сте да је Српској потребна партија одговорне љевице. Увијек има наде и увијек има потребе да се борите за оно у шта вјерујете. Наше идеје социјалне правде и бриге о човеку су универзалне и без њих нема успјешног друштва, а њега не може бити ако нема националног суверенитета. Да бисте били успјешни, морате бити слободни. Хвала што сте се четири године борили за национално одговорну љевицу“, поручио је Александар Вулин.
 
Упркос томе што нису могли да присуствују због унапријед заказаних обавеза, искрене честитке поводом рођендана су упутили предсједник Републике Српске Милорад Додик, руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов, као и предсједник Српске напредне странке Милош Вучевић.