Какво нас вријеме сутра очекује :: Semberija INFO ::

 

Какво нас вријеме сутра очекује


Извор: Глас Српске

САРАЈЕВО- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће бити претежно облачно вријеме са кишом и локалним пљусковима, на вишим планинама са сусњежицом и снијегом, те највишом температуром од 11 до 17 степени Целзијусових.

Падавинска зона премјештаће се од запада и југа ка истоку и сјеверу уз слабљење интензитета вјетра, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Падаће киша, локално су могући и пљускови праћени грмљавином која ће бити израженија на југу. На вишим планинама киша ће повремено прелазити у сусњежицу и снијег.

Током дана очекује се постепено разведравање, прво на западу.

Дуваће слаб до умјерен, на моменте јак и олујни јужни вјетар, који ће слабити током послијеподневних часова.

У већини предјела данас је било умјерено до претежно облачно и вјетровито вријеме, а понегдје у западним и јужним подручјима регистрована је слаба киша, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница нула, Чемерно пет, Гацко осам, Хан Пијесак девет, Соколац 10, Кнежево и Ливно 11, Мраковица 12, Билећа и Бугојно 13, Мркоњић Град, Требиње, Фоча и Сарајево 14, Нови Град и Шипово 15, Мостар и Неум 16, Вишеград, Приједор, Србац, Сребреница, Тузла и Зеница 17, Добој и Градачац 18, Бањалука и Сански Мост 19, те Бијељина 20 степени Целзијусових.