САВЧИЋ О МЕКТИЋЕВОМ ЦИЈЕПАЊУ БОРАЧКЕ КЊИЖИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

САВЧИЋ О МЕКТИЋЕВОМ ЦИЈЕПАЊУ БОРАЧКЕ КЊИЖИЦЕ


Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Министар безбједности БиХ, Драган Мектић, поцијепао је своју борачку књижицу, док предсједник Борачке рганизације Републике Српске, Миломир Савчић, поручује да је то срамно и понижавајуће за онога ко је то урадио.

На Мектићеве прозивке Савчић одговара да се ради о ненормалном понашању једног човјека.

–  Он апсолутно не зна да су тај дан у Невесињу били начелник штаба Невесињске бригаде и ратни комаданти и да нико није правио никакав проблем. Нас борце покушавају да увуку у некакву дневну политику и ми се томе одупиремо, јер не желимо да учествујемо у томе. Међутим, сада је све превршило мјеру и ми ћемо морати одговорити – рекао је Савчић за Српскаинфо.

Наглашава да се Мектић солидарише само са једним припадником Војске Републике Српске, те да ће о том припаднику говорити наредних дана, када се врати с пута и када буду одржали сједницу предсједништа.

Кампања

– Против организације бораца води се кампања с циљем да извршавамо нечије туђе интересе и да будемо средство у политичким обрачунима. То нећемо дозволити, али ћемо се борити за нашу популацију, да нам положај буде сваког дана бољи – рекао је Савчић.

Наглашава да је понашање појединаца непримјерено, те да у овој држави више ништа није свето.

– Ако имају нешто конкретно, ако имају појединачан примједбе на некога, онда поштујем и нека то ураде с аргументима. Међутим, на сраман начин се обраћати читавој популацији и позивати их на нешто нема смисла – закључио је он.

Подсјећамо, након скандала који се десио на прослави Митровдана у Невесињу, министар безбједности БиХ, Драган Мектић, одлучио је да се солидарише са борцима незадовољним одлукама тамошње борачке организације и поцијепа борачку књижицу.

– Борачку цијепам зато што породице погинулих бораца немају никаква права, зато што сам пољуљан догађајима у Невесињу, зато што је један начелник из СНСД прваке српског глумишта хтио да инструментализује и ускрати им умјетничку слободу, зато што хоћу да се солидаришем са човјеком који је поцијепао борачку књижицу – рекао је Мектић и позвао остале борце да ураде исто, јер се, како каже, за ово нису борили.

Мектић је нагласио да је он био борац прве категорије из Прњавора, те додао да неће да буде члан организације у којој предсједници само обилазе парастосе, на којима једу и пију.

​(српскаинфо.цом)