Хил: Србија мора боље да представи своје аспирације и намере ка ЕУ :: Semberija INFO ::

 

Хил: Србија мора боље да представи своје аспирације и намере ка ЕУ


Aмбасадор Кристофер Хил (Фото/ Танјуг - Д.Н.)
Извор: Политика

КОПАОНИК – Амбасадор Америке у Србији Кристофер Хил, оценио је данас, на Копаоник бизнис форуму, да Србија мора боље да објасни партнерима шта покушава да уради, који су то проблеми са којима се суочава али и да буде јасна у жељи и одлучна да наставља даље на европском путу.

„Има људи који верују да Србија неће да настави европски пут, од других се чује да ЕУ неће да интегрише Србију, има доста неповерења.

И када је таква ствар људи не желе да предузму мере које нису лаке, мере које су тешке, нарочито када не знате шта тиме добијате”, рекао је Хил на панелу једног од највећих скупова у Србији, а на којем су говорили и шеф делегације ЕУ у Србији Емануеле Жиофре и министар Тања Мишчевић.

 „Да, нешто добијате али шта је то”, то мора да се зна, навео је Хил. Додао је да су такве мере на путу приступа подстицајне, да се јасно дефинише шта је то што се добија шта је то награда.

„Србија мора боље да представи свој случај, каве су јој аспирације шта намерава, мора да то буде јасна ситуација”, рекао је Хил који је процес приступања упоредио са нивоима у игрицама уз оцену да на новом нивоу може да се налети на потешкоће које нису биле у претходном нивоу и кругу приступања.

Као јако важно оценио је то да Србија има све атрибуте за приступање да се зна оно где је добра. Амбасадор је додао да треба да се зна и колико је Србија учинила да обезбеди енергетску сигурност, колико гура на пољу зелене енергије, преноси Танјуг.