Гугл се огласио о гашењу Gmail-а :: Semberija INFO ::

 

Гугл се огласио о гашењу Gmail-а


Извор: Глас Српске

​Гугл је морао јавно да изјави да је Gmail "ту да остане", након што се на друштвеним мрежама нашироко проширила превара у којој се тврди да се Gmail гаси.

Објава на мрежи Икс, некадашњем Твитеру, који је прегледан више од седам милиона пута, тврди да ће Gmail бити угашен у августу.

Гугл је искористио исту платформу да демантује ту лажну тврдњу.

Стручњак за комуникације рекао је за Би-би-си да овде ради о “класичном примјеру” опасности од дезинформација.

– Већина људи вјерује у оно што виде на мрежама, а недостају алати и процеси за провјеру чињеница – рекао је Ричард Бањал, шеф компаније за процену комуникација – ЦАРМА.

– Док друштвене мреже могу да д‌јелују без одговорности и ‘пумпају’ непровјерене информације својој публици, овај инцидент са Џи мејлом неће бити последњи случај тог типа који ћемо вид‌јети – каже он.

Џи мејл је најпопуларнија услуга електронске поште на свијету, са више од 1,5 милијарди активних корисника широм свијета, наводи Статиста.

И упркос томе што је одлучно одбацио лажне тврдње у овој “hoax” поруци, тачно је да је Гугл угасио неке своје услуге посљедњих година, преноси Б92.

Само током 2023. године, Гугл је угасио свој сервис за игре Стадиа, функцију YouTube Stories, и почео је да затвара старе и неактивне Gmail налоге.

Компанија је најавила планове за затварање Google Podcasts, иако је ову функционалност практично замијенио YouTube Music, чији је Гугл такође власник.