ЛОПАРЕ: ПОЗИВ ГРАЂАНИМА НА НАРОДНИ СКУП И ПОТПИСИВАЊЕ ПЕТИЦИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ПОЗИВ ГРАЂАНИМА НА НАРОДНИ СКУП И ПОТПИСИВАЊЕ ПЕТИЦИЈЕ




У Лопарама ће 15. фебруара 2024. године у 15 сати бити одржан Народни скуп за потписивање петиције – грађанске иницијативе која ће бити упућена Народној скупштини Републике Српске за доношење Декларације о противљењу отварања рудника литијума и других елемената на дијелу планине Мајевице који припада општини Лопаре.

„Позивам све грађане општине Лопаре, да у четвртак у 15 часова дођу на Народни скуп и потпишу петицију, како би прикупили довољно потписа за њено упућивање у процедуру Народне скупштине Републике Српске која треба да донесе предложену Декларацију о противљењу отварању рудника“, саопштио је испред иницијативног одбора Радо Савић,  начелник општине Лопаре.

У саопштењу за јавност иницијативног одбора је речено да је потребно прикупити 3.000 потписа грађана,  који имају право гласа у Републици Српској, како би наведена петиција била валидна. 

Грађани који привремено бораве у иностранству, уколико имају право гласа у Републици Српској, петицију могу потписати искључиво у општини Лопаре (петиција се не може износити из државе, није валидна ни интернетом, наши људи из дијаспоре ако су у прилици да дођу могу је до 22.фебруара потписати у Лопарама или позвати своју родбину која живи овамо да је потпишу).