Миличевић: Српску историју 20. вијека писали су борци :: Semberija INFO ::

 

Миличевић: Српску историју 20. вијека писали су борци



Предсједник СДС Милан Миличевић честитао је Борачкој организацији Републике Српске и свим демобилисаним припадницима Војске Републике Српске Дан бораца.

“Српску историју двадесетог вијека писали су српски борци, почевши од балканских ратова, преко Првог свјетског рата, Другог свјетског рата до последњег одбрамбено-отаџбинског рата. Та тинта историје написала је наше недаће од времена Првог српског устанка, којег се данас такође сјећамо и памтимо. Борци су кроз историју бранили наше право на државност и због тога знамо да без жртве српских бораца данас не би било Срба на овим просторима”, поручио је предсједник СДС.

Миличевић је подсјетио на тежак положај демобилисаних бораца, ратних војних инвалида и њихових породица за које у Републици Српској ни после 32 године након рата није направљено системско и праведно рјешење.

„Данас се сјећамо жртве 24.000 бораца који су положили животе да би Република Српска живјела. Часна је обавеза сваког од нас да, радећи одговорно и свакодневно, градимо Републику Српску и остваримо сан оних који су дали ту највећу жртву да бисмо живјели достојанствено“, поручио је Миличевић.


СДС - Сектор за политику и медије