Честитка предсједника ДНС Ненада Нешића поводом Дана борaца Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

Честитка предсједника ДНС Ненада Нешића поводом Дана борaца Републике Српске


Свим борцима Војске Републике Српске и њиховим потомцима честитам Дан борaца Републике Српске.
 
У тешком временима Одбрамбено-отаџбинског рата, бранећи своја огњишта, породице и отаџбину, наши борци су доказали да су достојни својих предака из Првог српског устанка. Нису гледали колика је сила против нас, него су јуначки бранили нашу очевину. Били су свјесни, да без Републике Српске нема ни нас. Вјечно смо им захвални због тога и наша највећа обавеза јесте да данас бринемо о њима, њиховим породицама, а нарочито о породицама 23.752 страдала борца.
 
Борци Републике Српске иза себе имају највећу српску тековину 20. вијека – Републику Српску. Они су на олтар отаџбине положили своје животе и дијелове тијела да би ми били свој на своме, и да не лутамо од немила до недрага. Наша обавеза данас јесте да их будемо достојни, да чувамо и развијамо Републику Српску јер само тако њихова жртва неће бити узалудна. У много тежим околностима, они су били храбри да би ми живјели у миру и на своме. И зато, данас, нико од нас нема право на недостатак храбрости нити има право да не мисли о општем добру.
 
С љубављу и поштовањем његујмо сјећања на Одбрамбено-отаџбински рат и најбоље синове Републике Српске. Наша обавеза је да патриотизам покажемо само на један начин – да чувамо и економски развијамо Републику Српску тако да сваки борац, ратни војни инвалид, породице погинулих бораца, и њихови потомци живе достојанствено. Сваки дан мора бити Дан борaца и посвећен стварању бољих услова за оне који су сачували Републику Српску и њихове породице.