У овом граду у БиХ има чак 150 милионера :: Semberija INFO ::

 

У овом граду у БиХ има чак 150 милионера


Предсједник Управног одбора Фондације предузетника у БиХ Самир Вилдић, изнио је један невјероватан податак.
Како је рекао, у Живиницама живи више од 150 милионера, док је Какањ град са више од 40 милионера.

Према његовим ријечима, статистички (односно процентуално према броју становника) Живинице имају много више милионера него Берлин, односно имају исто милионера као један Келн.

Овим податком, како наводи, желе скренути пажњу јавности, посебно младих људи, на чињеницу присуства огромног капитала у нашем окружењу које је спремно за инвестирање.

"Коментари привредника из Живиница били су да је у Живиницама много више од ове цифре и ми знамо да је то тако. Било би јако занимљиво ово истраживање урадити за Сребреник, Градачац, Тузлу, Сарајево, Бањалуку, Зеницу, Бијељину или Тешањ", истиче Вилдић.

Најбитније је, додаје, да на тржишту постоји капитала, тако да млади предузетници требају прије свега да размишљају на који начин да нађу инвеститоре међу нашим привредницима.

"Тврдимо да се за сваки добар бизнис приједлог и пројекат може пронаћи инвеститор на нашем локалном тржишту. Морамо производити бизнис идеје, те стварати прилике и амбијент спајања ових идеја са потенцијалним инвеститорима. Са друге стране, доступност човјека човјеку је један велики потенцијал у Босни и Херцеговини", говори он, преноси "БизнисИнфо.ба".

Појашњава да у БиХ “можете са лакоћом да дођете и до најбогатијих људи и власника великих компанија, да представите своју идеју или пројекат”.

"А сви који се баве бизнисом знају да је прилика за презентацију 50 посто одрађеног посла. Послујем у 15 држава и слободно могу рећи да ни у једној другој држави немамо баш увијек прилику да се директно представимо људима који одлучују у компанији. У БиХ то имају сви", каже Вилдић у разговору за "БизнисИнфо.ба".

"Много је средина у БиХ које су мање развијене или су у брзом процесу економског развоја. Многе потенцијале које нуди наше тржиште препознају како локални, тако и страни инвеститоре, а све више је људи из дијаспоре који инвестирају у БиХ. Инвестиције дијаспоре су посебно битне јер се дешавају у малим срединама, одакле и сами воде поријекло", каже он.

(Глас Српске)