УТВРЂЕН УЗРОК ПОЈАВЕ ДИМА НА ВОЗИЛУ “ВИХОР” :: Semberija INFO ::

 

УТВРЂЕН УЗРОК ПОЈАВЕ ДИМА НА ВОЗИЛУ “ВИХОР”


Технички ремонт Братунац /ТРБ/ обавјештава јавност да су стручњаци компаније заједно са два судска вјештака за вјештачење пожара установили да је проблем на возили “Вихор”, 2. фебруара  на ауто-путу “9. јануар”, настао усљед мањег квара аутоматске паркинг кочнице. Том приликом дошло је до топљења пластике, а посљедично и до појаве густог дима на возилу.
 
Желимо истаћи да паркинг кочнице нису производ ТРБ-а. Њих производи реномирани европски произвођач, те се исте уграђују у велики број борбених возила највећих свјетских брендова у ЕУ, али и широм свијета.
 
Важно је напоменути и да је возило у моменту инцидента било подвргнуто екстремним условима брзине и оптерећења, и до 65 одсто више од техничких карактеристика возила, што је дио редовних и планских активности које ТРБ спроводи у сврху тестирања наших возила.

Овим саопштењем ТРБ жели да отклони све сумње да је поменута ситуација резултат конструкцијских проблема наших возила или било какве "диверзије".
 
Производи компаније "ТРБ", а нарочито наша борбена возила, представљају круну индустријске производње у Републици Српској. Због тога, али и због стотина радника који вриједно и предано раде у нашој компанији, дужни смо да информишемо јавност о стварним чињеницама које су довеле до димљења на возилу и демантујемо спекулације о лошем квалитету производа  које се, без икакве одговорности, износе у јавност.