Какав улов на аеродрому: Цариници остали у шоку :: Semberija INFO ::

 

Какав улов на аеродрому: Цариници остали у шоку


Foto: Pixnio
- Спектакуларан проналазак током сигурносне провјере на аеродрому у Минхену. Уредно посложено у црвеном коферу цариници су пронашли укупно 1.4 милиона евра.

Према информацијама царинске истражне канцеларије, Нијемац (44) иранског поријекла предао је кофер приликом пријаве лета 27. децембра. Мушкарац је желио летјети у Истанбул, преноси "Фениx-Магазин".

Чувари су рендгенски прегледали кофер, што је рутинска мјера. Примијетили су новчанице.

Одмах су обавијестили царину у аеродрому. Службеници су зграбили пртљагу, пребројали новац и према цариницима, дошли до "невјероватно високе своте" од 1.4 милиона евра.

"Када напуштате земљу изван ЕУ-а, сви износи новца изнад 10.000 евра морају се пријавити на царини", каже потпарол царинске истражне канцеларије. У супротном полиција сумња на прање новца!

Мушкарац је не слутећи покушао ући у авион, али истражитељи су по пртљази знали његов идентитет, те су га зауставили.

На захтјев јавног тужиоца, истражни судија окружног суда у Ландсхуту наредио је запљену готовине. Мушкарцу су одузета и два мобитела. Расписана је и потјерницу због сумње на прање новца. Мушкарцу је изречена мјера истражног затвора.

Истога су дана истражитељи претражили стан 44-годишњака у насељу Фурстенфелдрук. Тамо су пронашли готовину и апарат за бројање новца, преноси "Тпортал".
 
(Независне)