Хезболах извео 13 напада на Израел у посљедња 24 сата :: Semberija INFO ::

 

Хезболах извео 13 напада на Израел у посљедња 24 сата


Фото - АА

Извор: Анадолу (Х.С.) / БХРТ

Покрет Хезболах у Либану извео је 13 напада на израелске војне положаје на граници у посљедња 24 сата, ракетама иранске производње и различитим оружјем.

Хезболах је у посљедња 24 сата објавио различите изјаве о нападима које је извео с југа Либана на израелске војне положаје на граничној линији дугој 120 километара.

У једном од саопћења наведено је да су војни положаји Биркет Рисхе, Хадаб Jарин, Биранит и Ал-Јердах, који се налазе у пограничном региону Израела, погођени "ракетом Буркан".

У другој изјави коју је Хезболах дао током дана, наводи се да су положаји Биранита, Рамима и Јал ал-Алама нападнути пројектилима "Фалаг-1", а Митат, Хунин, Ет-Тахjат и Ес-Смаки навођени пројектилима, а положаји Метуле и Зирита нападнути су "одговарајућим оружјем".

Хезболах, који је у сукобу с Израелом на југу Либана, такођер је објавио да су још два његова члана погинула у сукобима у посљедња 24 сата.

"Буркан пројектил" и пројектил Фалаг-1" и навођене ракете које Хезболах најчешће користи у нападима на Израел од 8. октобра 2023. познате су као оружје иранске производње.

Израелска војска објавила је да је извела нападе ратним авионима на неке од циљева Хезболаха као одговор на нападе који долазе са либанонске територије.

У саопштењу војске наведено је да су ратни авиони гађали пунктове у градовима Меркаба, Таyбе и Марун ел Рас, гдје се налази сједиште Хезболаха, те да је у осталим нападима гађано јаком артиљеријском ватром.

У сукобима између израелске војске и Хезболаха до сада је погинуло 176 припадника Хезболаха, 30 либанонских цивила, 6 израелских цивила и 10 израелских војника.