ВОЗАЧИ, ОТВОРИТЕ ЧЕТВОРО ОЧИЈУ. ЈАКИ УДАРИ ВЈЕТРА ОЧЕКУЈУ ВАС НА ОВОЈ ДИОНИЦИ :: Semberija INFO ::

 

ВОЗАЧИ, ОТВОРИТЕ ЧЕТВОРО ОЧИЈУ. ЈАКИ УДАРИ ВЈЕТРА ОЧЕКУЈУ ВАС НА ОВОЈ ДИОНИЦИ


Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
На путном правцу Турбе – Бањалука возачи се овога јутра упозоравају на јаке ударе вјетра.
Појачан опрез, посебно у планинским предјелима савјетује се и због учесталих ситнијих одрона земље или камења. Коловоз је претежно мокар, а фреквенција возила појачана у градским центрима. На свим дионицама савјетује се опрезна вожњу, прилагођена условима на путу.

На магистралном путу Зеница – Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћа се двосмјерно од пет сати до 21 сат. У времену од 21 час до 00:30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је у времену од 00:30 до петсати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој – Шићки Брод – Сарајево и Жепче – Завидовићи – Олово – Сарајево.

Због санационих радова у тунелу Караула на магистралном путу Кладањ-Олово, саобраћај је обустављен и преусмјерен преко старог превоја Караула.

Због извођења завршних радова на асфалтирању од осам сати до 16 сати обуставља се саобраћај на регионалном путу Бијеле Воде – Шабићи на Бјелашници. Саобраћај се за вријеме обуставе преусмјерава на алтернативне правце.

Спорије због радова саобраћа се и на магистралним путевима: Сарајево -Трново (у мјесту Крупац), Сребреник – Орашје (у тунелу Орманица), Дољани – Метковић (између граничних прелаза) и Кључ – Петровац (на превоју Ланиште).

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута. Из безбједносних  разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко – Гуња.

(Аваз)