Чубриловић и Дакић у Источном Дрвару: Подршка унапређењу путне мреже :: Semberija INFO ::

 

Чубриловић и Дакић у Источном Дрвару: Подршка унапређењу путне мреже


– Асфалтирање преосталог дијела пута Дрвар – Источни Дрвар које се налази на подручју Републике Српске, ускоро ће бити завршено, најављено је након састанка ресорног министра Недељка Чубриловића и директора Путева Српске Милана Дакића с руководством општине Источни Дрвар.

Поручено је да ће путем Савјета министара бити успостављена комуникација с ресорним федералним министарством, како би се пронашли механизми за асфалтирање дијела овог пута на територији Федерације БиХ.

Око 150 повратника у Дрвар запослење је пронашло на територији Српске, у Источном Дрвару.

На посао путују макадамским путем, који је зими готово непроходан.

Овај пут за њих, је кажу, од непроцјењивог значаја.

Од 30 километара, колико је дугачак овај путни правац, 14 који се налазе на подручју Федерације и даље је макадам. Асфалтирање пута на територији Српске ускоро ће бити завршено.

– Око километар и по до 1.700 метара имамо на територији која припада Републици Српској и планирано је да дио  ентитетске границе ми завршимо с наше стране – рекао је Милан Дакић, директор ЈП “Путеви Републике Српске”.

Федералне власти, међутим, упркос бројним апелима, и даље не желе да асфалтирају дио пута на својој територији. Министарство саобраћаја и веза Српске проблем ће покушати да ријеши путем Савјета министара и ресорног федералног министарства.

– Није урађено оно што је требало и оно што се очекивало. Мислим да су сада прилике нешто другачије, и да ћемо наићи на разумијевање прије свега министра Форте и у наредном периоду ћемо пробати да ријешимо проблеме – истакао је Недељко Чубриловић, министар саобраћаја и веза Републике Српске.

– Данас смо добили и увјеравања од министра и директора Путева Српске да ће се помоћи општини Источни Дрвар у одржавању и чишћењу, јер  федералне и кантоналне власти никакву пажњу не придају том путу – нагласила је Милка Иванковић, начелница општине Источни Дрвар.

Путеви и Влада Српске протеклих година уложили су око четири милиона марака у рехабилитацију магистралних и регионалних путева у овој општини.
(demos-rs.com)