Србадија са Даницом Црногорчевић у Београду :: Semberija INFO ::

 

Србадија са Даницом Црногорчевић у Београду


СПД „Србадија“ ће наступити на концерту Данице Црногорчевић, пјевачице духовне и традиционалне музике, у уторак, 30. јануара 2024. године, са почетком у 20 часова, у МТС дворани у Београду.



-Сарадња СПД „Србадија“ са Даницом Црногорчевић траје већ неколико мјесеци, а као резултат те успјешне сарадње је пјесма „За живот Српске“, објављена  на Дан Републике Српске, 9. јануара 2024. године.  Пјесму је написао ђакон Иван Црногорчевић, а отпјевала његова  супруга - попадија Даница Црногорчевић, уз пратњу СПД „Србадија“, са диригентом доц. др Јеленом Тракиловић.  Исто тако, СПД „Србадија“ је учествовало у снимању спота за поменуту пјесму, на локацијама у Требињу и Бијељини. Пјесма „За живот Српске“ је своју премијеру имала 8. јануара и за ово кратко вријеме има више од 250.000 прегледа на јутјубу.
 
Даница Црногорчевић ће у Београду, у МТС дворани, 29. и 30. јануара одржати своје концерте и упутила је позив СПД „Србадија“ да будемо њени гости на концерту, у уторак 30. јануара. Том приликом ћемо, заједно са Даницом, извести пјесму „За живот Српске“, као и више духовних, традиционалних и родољубивих пјесама'', најавили су из СПД ,,Србадија''.