Додик послодавцима: Наћи ћемо рјешење, само немојте пријетити! :: Semberija INFO ::

 

Додик послодавцима: Наћи ћемо рјешење, само немојте пријетити!


Извор: Глас Српске

Пословање у Републици Српској није и неће бити угрожено. Институције уважавају забринутост дијела привредника због примјене одлуке о наjнижој плати и у наредним данима окупићемо представнике послодаваца, истакао је данас предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Додик је рекао да ће бити пружена помоћ онима чије пословање ова одлука доводи у питање.

- Дешавања на глобалном плану утичу на све оно што се дешава у Српској, дијелимо њихову забринутост, али исто тако мора да постоји и свијест о важности очувања домаће радне снаге. Ова одлука задржаће наше раднике и омогућити им достојанствен живот - навео је Додик у објави на друштвеним мрежама.

Он је нагласио да свако мора имати услове да оствари правичну накнаду за свој рад и то је нешто што ни у пословном сектору не смије бити игнорисано.

Додик је поручио да ће Република Српска субвенционисати оне чије пословање је угрожено, а оне који покушавају да искористе овакву ситуацију како би додатно профитирали и избјегли да коректно плате свoје раднике подсјетио је да Српска и даље пружа најбоље услове за пословање.

- Рецимо само и овај пут да је електрична енергија у Републици Српској јефтинија него у ФБиХ за 20 одсто. Дакле, цијена струје и даље је на најнижем нивоу, постоје бројне олакшице које дајемо - навео је Dodik.

Додик је најавио разговоре с пословном заједницом и проналажење рјешења.

- Размотрићемо и ниво неопорезивог дохотка. Само немојте пријетити - истакао је Додик.

Он је рекао да жели да привредници успјешно послују, али да то не може ићи преко леђа радника и да популистичке изјаве које имају призвук уцјене, не могу помоћи никоме.

- Они који мисле да им је боље у ФБиХ и тиме пријете, слободно им је путовање, а ми им ни пријетњу тиме нећемо опростити - поручио је Додик.