Шаровић: „Последњих“ рокова ће бити јер СНСД страшно жели власт у Сарајеву :: Semberija INFO ::

 

Шаровић: „Последњих“ рокова ће бити јер СНСД страшно жели власт у Сарајеву


„Биће нових "последњих" рокова и нових "последњих" преговора. Континуитет у недосљедности је одлика ове политике, а ријеч "посљедњи пут" не важи. То је само изјава за лаковјерне јер СНСД "страшно" жели власт у заједничким институцијама“ – казао је  предсједник СДС Мирко Шаровић у интервјуу за Инсајдер, коментаришући наводно одустајање Милорада Додика од формирања власти у Сарајеву.
 
Шаровић је казао да је у овом тренутку покушај одблокирања рада Представничког дома је у фокусу интересовања Српске демократске странке.
 
„Деблокада прије свега Представничког дома је нужан корак који се мора учинити у што скорије вријеме како би ова важна институција престала бити талац двије политичке странке те како би парламент почео остваривати своју законом одређену друштвену улогу укључујући и ослобађање од опструктивне политике двије милијарде развојних средстава. Надамо се да ће подигнутих руку за ову иницијативу бити довољно“ – рекао је Шаровић.
 
Шаровић је нагласио да СДС не улази и не мјеша се у актуелне преговоре које ДНС води са својим садашњим коалиционим партнером СНСД-ом на републичком нивоу власти.
 
„У више наврата сам рекао да је природно да са ДНС-ом као озбиљном странком остварујемо сарадњу на различитим нивоима и у мјери која одговара интетесима наше двије странке. Уосталом, мислим да би била општа корист и разбили би бајате и већ досадне коалиционе окове уколико би дошло до нових партнерстава и другачијих политичких визија.“ – истакао је Шаровић.
 
Предсједник СДС је казао да  Босна и Херцеговина треба да се прикључи иницијативи о "малом шенгену" и да не буде задња која ће препознати шансу за развој и наредак који се нуди.
 
 „Региону недостаје добра иницијатива за јаче и боље економско повезивање, а овај пројекат је права прилика за то. Ради неких резерви и зазирања које се чују и код нас у смислу да ли је ово нека царинска унија, нека политичка интеграција сретнији назив за овај пројекат био би ЦЕФТА  плус или иницијатива за реформу и унапређење ЦЕФТЕ умјесто "малог Шенгена"“ – закључује Шаровић.
 
СДС, Сектор за политику и медије​