Новогодишњи концерт Сарајевске филхармоније :: Semberija INFO ::

 

Новогодишњи концерт Сарајевске филхармоније


Извор: БХРТ/Аида Рамић (Х.С.)

Сарајевска филхармонија ће вечерас у Народном позоришту Сарајево (НПС) одржати свечани Новогодишњи концерт којим ће испратити стару и поздравити Нову годину. 

Концерт сарајевских филхармоничара је једно од обиљежја главног града Босне и Херцеговине, на којем се публици пружа јединствени угођај изведбама атрактивног и свечаног програма.

Свечани Новогодишњи концерт је круна успјешне године за Сарајевску филхармонију која ће се највише памтити по стотом рођендану Филхармоније. Жеља је да се за ову посебну ноћ извођењем неких од најпознатијих композиција пренесу најљепша осјећања и донесе полет нове креативне покретачке енергије, са којом ће закорачити у Нову годину.

Публика има прилику бити дијелом магичног тренутка и искусити атмосферу кроз програм који води маестро Evan Alexis Christ изведбама дјела познатих аутора попут Вердија, Бизеа, Ђинастере, Штрауса, Хачатурјана и других, а наступају и гости солисти.

EVAN ALEXIS CHRIST, диригент

"То је прекрасна енергија. Привилегија је и част бити шеф диригент Сарајевској филхармонији током једне сезоне. Договорили смо се да ћемо за ову посебну ноћ публици понудити разноврстан, забаван и жив програм, у којем ће сви уживати. Изабрао сам неке од највећих хитова које знам, али такођер сам желио да Сарајевска филхармонија изведе композиције које није никада раније није имала прилику. Наступају и двоје солиста, тако да са живим и забавним програмом желимо поздравити нову 2024. годину са одличном енергијом."

Први пут, уз подршку Града Сарајева, свим грађанима ће бити омогућено да прате овај популарни концерт путем директног преноса на лед екранима на позоришном тргу Сусан Сонтаг.