Исак наставља да пријети Додику: Прогласи независност у 11 часова, бићеш ухапшен у 11.01 :: Semberija INFO ::

 

Исак наставља да пријети Додику: Прогласи независност у 11 часова, бићеш ухапшен у 11.01


- Федерални министар унутрашњих послова Рамо Исак запријетио је Милораду Додику, предсједнику Републике Српске, да ће бити ухапшен ако прогласи независност Српске.

Додик је јуче изјавио да ће РС прогласити независност у 11 часова,  уколико Кристијан Шмит у 17 часова наметне Закон о државној имовини БиХ. 

"Ми смо данас имали велики припремни састанак за једну такву ситуацију. Имамо информацију да ће Кристијан Шмит наметнути закон о државној имовини у јануару. Уколико он каже било ког дана у пет сати поподне, нек рачуна да смо ми у 11 одржали Скупштину и прогласили независност. И то значи независност у свему - нови финансијски систем и територија под контролом РС. Нећемо спречавати пролазе и кретње", рекао је Додик.
Предсједник Српске поручио је ово гостујући на РТРС-у. 

"Милораде, ако високи представник Кристијан Шмит наметне Закон о државној имовини БиХ у 17 сати, а ти прогласиш независност у 11 сати, у 11.01 сати завршићеш иза решетака. То ти гарантујем. Па изволи", наводи се тим поводом у Исаковој изјави, коју је прослиједио МУП ФБиХ.

"Позивам те, не чекај одлуку високог представника – буди храбар и покушај, а успјети нећеш, или престани тровати босанскохерцеговачко друштво и сијати страх, мржњу, раздор и нетрпељивост. Нећеш ти Милораде ништа прогласити. Могу само тебе прогласити. И то, кривим. Кривим за почињење тешких кривичних дјела кажњивих према одредбама Кривичног закона Босне и Херцеговине", поручио је Исак у својој реакцији, преноси klix.ba

(Глас Српске)