Вучић: Био4 Кампус велика ствар за нашу земљу, то је будућност :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Био4 Кампус велика ствар за нашу земљу, то је будућност


Фото - Танјуг

Извор: Танјуг / Глас Српске

БЕОГРАД - Предсједник Александар Вучић изјавио је вечерас на свечаности поводом издавања грађевинске дозволе за БИО4 Кампус, који ће бити нови Биоекономски центар у Европи, да је то велика ствар за нашу земљу и нешто што представља будућност.

Вучић је рекао да је подржао идеју за изградњу Био4 Кампуса иако о томе ништа није знао, али да је разумео да је нешто што је добро за Србију.

Казао је да је његова заслуга у томе што је тражио од министра финансија Синише Малог да обезбеди средства за тај пројекат, а која нису мала. Вучић је нагласио да ће сигурно бити потребно више од сада предвиђених 450 милиона евра и да ће вероватно са новим трошковима који се буду појавили и новим идејама то доћи до 600 милиона евра.

"Али добро, то је једна велика ствар за нашу земљу и погрешно сам рекао да је то наша предност у односу на земље региона. То је наша заједничка предност, целог региона и сви овде из целог региона заједно са нама, као што и ми са њима у њиховим земљама, морамо да радимо заједно по најважнијим питањима из сарадњи науке и биологије и савремене технологије. То је нешто што свакако представља будућност", рекао је Вучић.