Нападнута Скупштина града Београда :: Semberija INFO ::

 

Нападнута Скупштина града Београда


Извор: Политика

Функционери и присталице листе Србија против насиља напали су вечерас Скупштину града Београда.

Предводници тог дела опозиције покушавају да упадну у зграду Скупштине града и на тај начин преузму власт.

Претходно су кандидати ове листе Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић на протесту испред Републичке изборне комисије најавили да ће заузети Скупштину града.

Полицијски службеник који обезбеђује зграду Скупштине града замолио је окупљене да се удаље од штићеног објекта и не покушавају насилни упад јер је то кривично дело. На то упозорење, кандидат листе Србија против насиља за градоначелника Београда Владимир Обрадовић захтевао је да га пусте у, како каже, његову канцеларију.

Окупљени су разбили улазна врата и покушавају да уђу у Скупштину града. Део присталица каменицама разбија прозоре, скрнави заставе Србије и баца бакље у покушају да запале зграду.

Протест је започео испред зграде РИК-а где су функционери листе Србија против насиља изјавили да су дошли да траже „освојену победу” на београдским изборима и да неће дозволити, како кажу, „крађу гласова”.

На скупу су представници коалиције СПН Срђан Миливојевић, Мариника Тепић, Мирослав Алексић, Радомир Лазовић, Борко Стефановић, Александар Јовановић, Владимир Обрадовић, Јанко Веселиновић, Павле Грбовић и други.