Додик: У Београду гласало не више од 3.000 људи из Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

Додик: У Београду гласало не више од 3.000 људи из Републике Српске


Извор: Танјуг / Политика

БАЊАЛУКА – Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да се процењује да је на изборима за одборнике у Скупштини Града  Београда гласало „не више од 3.000 људи” из РС, што је, како је рекао, испод нивоа статистичке грешке.

Додик је објаснио да у РС има укупно 35.000 људи који имају право гласа у Србији, од којих 14.000 има право гласа по основу некретнине и објаснио да људи који имају некретнину, имају право да гласају и на локалним изборима, без обзира на то да ли живе у месту у којем гласају.

„Од тих 14.000 отишло је да гласа не више од 9.000 на локалним и општим изборима, и то у читавој Србији. По неким прорачунима, не више од 3.000 је гласало у Београду. То је испод нивоа статистичке грешке што се тиче бројева у самом Београду. Од тог минималног учешћа, они су хтели да баце максималну љагу на српски народ из РС”, нагласио је Додик за портал Бањалука.нет.

Навео је и да је право да Срби из Републике Српске гласају дато законима Србије које је, како је истакао, донела „власт пре Вучића”, односно они, како каже, који сада нападају људе који су дошли из РС да гласају на изборима.

„Сада је њихова љутња на гласаче из Српске потпуно неоправдана. Нисмо ишли тамо као каубоји. Тамо као каубоји иду само Американци, ми идемо у складу са законом”, рекао је Додик.

Истакао је да је на изборима у Србији отворено подржао листу „Србија не сме да стане” јер је политика председника Александра Вучића у значајном обиму усмерена ка разумевању позиције РС и максималној помоћи.

Он је рекао да у РС воле Србију и да не раде против њених интереса.

„Фантастичан је осећај бити део већинске Србије, а та већинска Србија је окупљена око Александра Вучића”, поручио је Додик.

Он је додао да у Републици Српској не могу да утичу на опредељење грађана Србије.

„Нити можемо, у крајњој инстанци, да изаберемо онога кога ми хоћемо. То бирају грађани Србије и на тај начин треба да поштујемо чињеницу да су грађани Србије изабрали СНС и Вучића и дали му снажну подршку. Драго ми је да смо били део тога, ми који смо имали право да гласамо, и да на тај начин покажемо приврженост јакој и стабилној Србији, за шта смо и те како егзистенцијално заинтересовани и рачунамо да она може да буде громобран за неке наше проблеме”, поручио је Додик, преноси Танјуг.