Пружена помоћ, племенитост и доброта :: Semberija INFO ::

 

Пружена помоћ, племенитост и доброта


Обиљежавајући 5. децембар – Међународни дан волонтера, Црвени крст Републике Српске посредством структуре коју чине 64 општинске и градске организације Црвеног крста, шаље поруку поштовања и захвалности бројним волонтерима и активистима који су у протеклих 31 годину постојања и рада Црвеног крста у Републици Српској, посветили овој организацији своје вријеме, енергију и срце за служење заједници у хуманости.
 
Црвени крст Републике Српске ове године 5. децембар – Међународни дан волонтера обиљежава под слоганом: „Нада“, те ће посредством општинских и градских организација уручити захвалнице истакнутим волонтерима за „пружену помоћ, изражену племенитост, хуманост, доброта и љубав према сваком човјеку“.
 
Такође, Црвени крст Републике Српске ће на друштвеним мрежама реализовати промотивну „онлајн“ кампању, коју ћемо започети емитовањем видео спота наших волонтера, као и преношењем волонтерских прича и порука са акцентом на слоган „нада“, те позивом свим добровољцима да својим трудом и радом обогате најхуманију породицу у Републици Српској.
 
Поводом 5. децембра – Међународног дана волонтера, генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Рајко Лазић послао је писмо свим волонтерима у којем је навео, између осталог, да је волонтеризам камен темељац наше организације, снага која нас покреће и инспирише да будемо бољи, да чинимо више и да пружимо подршку онима којима је најпотребнија.


 
Не очекујући било какву накнаду, својим преданим радом волонтери су помогли у рјешавању многобројних задатака пред којима се нашла наша организација. Без волонтера и њихове велике подршке, Црвени крст не би био данас оно што јесте, највећа хуманитарна организација у Републици Српској.
 
Указујући посебну пажњу на овај датум, Црвени крст Републике Српске настоји да промовише волонтеризам као снагу наше организације, као снагу хуманости и солидарности у нашем друштву, али да на тај начин привучемо и нове волонтере, који ће поучени досадашњим искуствима наших волонтера схватити значај волонтирања у Црвеном крсту и на тај начин нам пружити подршку.