Дачић: У интересу Србије је да Вучић буде председник,а ја премијер :: Semberija INFO ::

 

Дачић: У интересу Србије је да Вучић буде председник,а ја премијер


Извор: Танјуг / Глас Српске

БЕОГРАД – Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић поручио је данас на централној конвенцији да је циљ да Социјалистичка партија Србије и Српска напредна странка освоје већину на наредним изборима 17.децембра.

- Пред нама је време које тражи искуство и стабилност. Надам се да сам кроз године служења стекао искуство које ћу користити како бих осигурао стабилност и сигурност наше отаџбине. Уз паметно вођство, председника Републике Александра Вучића и ако народ тако жели, мене као председника владе можемо много - рекао је Дачић.

Он је истакао да у београдској Арени гдје се одржава конвенција социјалиста има 20.000 људи, додајући да тај број људи не може било ко осим СНС и њихове коалиције да окупи.

-Желим да кажем унапред, да ако народ жели да ја будем председник владе, који су најјачи, најважнији циљеви. То је заштита суверенитета и територијалне целовитости Србије, снажан економски просперитет и раст стандарда грађана, пуна заштита свих којима је подршка друштва неопходна, јачање улоге и угледа Србије у свету - рекао је Дачић.

Такође, истакао је и „неговање солидарности и међусобног поштовања као основних али запостављених вриједности нашег друштва“.

-Ми нисмо желели изборе. Али кад су избори већ расписани, шта нам друго преостаје него да завршимо и ставимо тачку, очекујемо победу на овим изборима - поручио је Дачић.

Лидер СПС-а је рекао да је у најбољем интересу Србије да Александар Вучић буде предсједник, а он премијер, додајући да је спреман да преузме одговорност, али и да то зависи од народа односно од гласова које СПС добије на изборима.

-Да видим ко ће бити премијери других листа. Хоћу, ако народ тако буде хтео, да будем премијер снажне, стабилне и сигурне Србије. Заједно можемо још боље. Све стаје у једну тачку а то је КИМ, кад је реч о заштити националних интереса - рекао је Дачић.

Истакао је да Вучић и он добро знају како то изгледа када покушавају да узму нешто што је наше, те да никада, као сада, нису толико били упорни у томе да се поклекне.

-Кажу - скините тај терет, биће вам лакше. Никада претње нису биле безобразније и безобзирније. Знају да ни Вучић ни ја, ни СПС, ни ЈС се никада нећемо одрећи КИМ. Никада нећемо признати независност Косова, нема Косова у УН, Срби остају на КиМ и нема капитулације - поручио је Дачић.

Истакао је да цијела међународна заједница зна да Албанци не желе договор и компромис већ независно Косово и да протјерају Србе, оцјењујући да их та заједница толерише.

Каже да дио опозиције тражи да се призна КиМ, други да се пошаље војска, а нико од њих не каже, примјећује Дачић, да је ни једно ни друго није добро.

-Не желимо рат, борићемо се и побеђивати тако да Срби више не страдају - рекао је Дачић.

Поручио је да јесу за Европску унију, али уз заштиту националних интереса и у том смислу је поменуо посебну пажњу према Русији и Кини. Додао је и да нема уласка у НАТО.

Дачић се осврнуо и на период прије 5.октобра, рекавши да Слободан Милошевић није предат Хашком трибунал јер је “ухапшен због шверца”, већ да се покаже да су Срби геноцидан народ и да је Србија геноцидна држава.

Он је оцијенио да је „5.октобар највеће зло у историји Србије“, а да, како је рекао, ово што се сада дешава у опозицији је наставак “досовске политике” – да признамо Косово, да смо геноцидан народ, да осудимо РС као геноцидну творевину, да уведемо санкције Русији, да наставимо брутални капитализам.

-Они нас враћају у то време. Ово су избори 24.септембра 2000. Да једном за свагда завршимо са њима, да исправимо грешку која нас је фатално коштала - поручио је Дачић.

На скупу се обратио и унук Слободана Милошевића, Марко, који је трећи на листи и који је рекао да је Дачић неко ко је сачувао СПС од пропасти и вратио му живот и снагу, додајући да вјерује да ће се тако опходити као премијер према држави.

-Хвала вам сто чувате успомену на мог деду Слободана Милошевића и што га нисте заборавили - рекао је Милошевић.

Лидер ЈС Драган Марковић Палма рекао је да се залаже за побољшање стандарда пољопривредницима, да пољопривредне пензије буду веће од 15.000 динара, да не да “ Европа увози месо у Србију”.

Предсједник Савеза пензионера Србије и некадашњи директор Безбједносно-информативне агенције Андрија Савић пренио је подршку пензионера коалиционој листи Социјалистичке партије Србије, Јединствене Србија и покрета Зелених и позвао све грађане да им дају глас, а предсједник удружења Наша Дрина Игор Брауновић рекао је да његово удружење и овога пута постојано стоји уз Ивицу Дачића и српске социјалисте.

Председник Зелених Србије Иван Карић подсјетио је да су Зелени веч осам година у коалицији са СПС и ЈС и поручио да је за њих екологија патриотски посао.

Обратио се и Петар Ђокић испред Социјалистичке партије.