Смените Вучића јер Новак Ђоковић пева „Весели се српски роде” :: Semberija INFO ::

 

Смените Вучића јер Новак Ђоковић пева „Весели се српски роде”


Инстаграм: buducnostsrbijeav
Извор: Политика

Функционери и део присталица листе „Србија против насиља” осудио је наступ тенсиске репрезентације Србије која се на Дејвис купу представила уз песму „Весели се српски роде” Данице Црногорчевић.

На мети осуда нашао се првенствено најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић, али и други чланови репрезентације.

Члан Покрета слободних грађана који наступа у оквиру листе "Србија против насиља" Велибор Зејак наступ српске репрезентације осудио је као екстремни национализам.

„Још један испад екстремног национализма од стране репрезентације Србије у тенису, која је на турнир Дејвис куп изашла у пратњи песме у којој се између осталог позива на анексију Црне Горе“, написао је Зејак на друштвеној мрежи Икс.

Није се дуго чекало, а подршку Зејаку пружио је црногорски политиколог Љубомир Филиповић.

Он је из песме коју су певали српски тенисери извукао закључак да би грађани Србије требало да смене председника Александра Вучића и позвао све да гласају за листу „Србија против насиља”.

„Због овог младог човека и његове необичне храбрости позивам све пријатеље у Србији да гласају за ПСГ и допринесу свргавању Вучићеве ауторитарне власти. Вратили сте ми веру у Србију млади господине“, написао је Љубомир Филиповић.

Филиповић се даље похвалио што је својим активизмом допринео да британски таблоиди пишу о наступу српске репрезентације на Дејвис купу.

Подсетимо, после најаве на Дејвис купу током које су спрски тенисери певали "Весели се српски роде", албанска организација звана Тениски савез Косова поднела је пријаву против Тениског савеза Србије.

„Невероватно је да се такве провокације неонацистичким песмама дешавају на великим спортским догађајима, посебно на Дејвис купу који је заправо Светско првенство у тенису. Зато је ИТФ као организатор такмичења одговоран за ову провокацију државе Косово“, неведено је у саопштењу тзв. Тениског савеза Косова.

Даље се у саопштењу наводи да ће ова организација у сарадњи са "државним институцијама" поднети и званичну жалбу Међународној тениској федерацији, Међународном олимпијском комитету и свим другим релевантним институцијама.

Тзв. Тениски савез Косова додаје да ово „није први преступ“ Новака Ђоковића који је у мају на Ролан Гаросу на камери написао „Косово је срце Србије“ али и да се оглашавао поводом сукоба до кога је дошло у Бањској 24. септембра.

Бурне реакције стигле су и из других центара на Балкану који се осећају нарочито угроженим због песме „Весели се српски роде”, али и успесима Новака Ђоковића и других српских играча.