Црногорац пао због шверца цигарета вриједности 600.000 КМ :: Semberija INFO ::

 

Црногорац пао због шверца цигарета вриједности 600.000 КМ


Фото: МУП Српске/Акција "Вулф"
Извор: Глас Српске

​БАЊАЛУКА - Држављанин Црне Горе Радојица Вуковић (47) испитан је у оквиру наставка акције „Вулф“ због организованог шверца цигарета у вриједности 600.000 КМ, потврђено је „Гласу Српске“.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске, наводећи иницијале, саопштено је да је Вуковић након извршене криминалистичке обраде предан  у надлежност Тужилаштва БиХ.

- Наведено лице контролисали су 25. новембра припадници Граничне полиције БиХ на граничном прелазу Хум, приликом уласка у БИХ, након чега је утврђено да је за њим расписана потрага од стране Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Против Р.В. и других лица је 2020. године Тужилаштву БиХ поднесен Извјештај о почињеним кривичним дјелима организовани криминал у вези са кривичним дјелима недозвољен промет акцизних производа, кријумчарење, недозвољено складиштење робе чијим извршењем су прибавили противправну имовинску корист у износу од око 600.000 КМ - стоји у саопштењу.

Додају  да су наведене активности су реализоване 2020. године у склопу заједничке истраге Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Граничне полиције, а под надзором Тужилаштва БиХ.

Акција  је носила кодни назив „Wolf” и била је усмјерена на откривање и доказивање кривичних дјела из области кријумчарења високоакцизе робе - цигарета.