Србија: Ванредна ситуација у Сјеници, домаћинства без струје :: Semberija INFO ::

 

Србија: Ванредна ситуација у Сјеници, домаћинства без струје


Фото - Илустрација

Извор: АА (Д.П.) / БХРТ

На територији Општине Сјеница на југозападу Србије, одлуком Општинског штаба за ванредне ситуације, а због сњежних падавина праћених јаким вјетром, проглашена је ванредна ситуација.

Командант Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Сјеница, Муниб Мујагић, изјавио је данас да су због снијега који је без прекида падао готово 48 сати без струје бројна села на Сјеничко-пештеракој висоравни, али и многа домаћинства у мјесним заједницама у самом граду.

Непроходни су и локални путеви који воде до пештерских села и засеока.

"И даље је ситуација доста тешка, посебно када је снабдијевање електричном енергијом у питању. У међувремену су се догодиле и нове хаварије на електро мрежи. Далековод који води од Сјенице ка селу Расно је испао из система, екипе покушавају да тај далековод споје на трафостаницу Дуга Пољана. Имамо доста проблема и у градским срединама. Борови су се под огромним теретом снијега поломили и оштетили електро мрежу. Екипе су на терену, стигле су и екипе из Новог Пазара, али нисмо и даље ни близу уредног снабдијевања струјом. Нажалост, нису ни сви локални путеви проходни. Велика је територија коју одржавамо, више од 700 км мреже локалних путева чистимо од снега. Вјерујем да ћемо до краја дана успјети да успоставимо саобраћај на цијелој територији", изјавио је командант Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Сјеница, Муниб Мујагић.

Државни путеви Нови Пазар - Сјеница и Нова Варош - Сјеница очишћени су од снијега, а саобраћај се одвија успорено.

Висина сњежног покривача на Сјеничко-пештерској висоравни премашује 30 центиметара.