Дефинитивно: Праг за улазак у ПДВ се диже на 100.000 КМ :: Semberija INFO ::

 

Дефинитивно: Праг за улазак у ПДВ се диже на 100.000 КМ


Дом народа Парламентарне скупштине БиХ у другом читању једногласно је усвојио измјене Закона о ПДВ-у којим се праг за улазак у ПДВ систем подиже са 50.000 на 100.000 КМ.

Сњежана Новаковић Бурсаћ, предсједавајућа Комисије за финансије и буџет Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, рекла је да су ове измјене прошле Комисију и да на текст није било амандмана.

Златко Милетић, делегат у Дому народа Парламентарне скуптшине БиХ, замолио је делегате да се помакне и рок за плаћање ПДВ-а са десетог на 20. у мјесецу, док је Желимир Нешковић, делегат СДС-а у Дому народа, рекао је да су измјене Закона предложене од стране посланика СДС-а.

"Закон у првом тексту је био предложен да извјештај иде до краја мјесеца. Лимит који је износио 50.000 дошли смо на тачку уласка у ПДВ систем са 100.000 КМ. Сви смо сагласни и на прошлој сједници али није било ентитетске већине", рекао је Нешековић.

Иначе, измјене Закона о ПДВ-у на прошлој сједници пред делегатима су недавно биле у првом читању, међутим због одбијања СНСД-а тада Закон није усвоје.

Касније је одржана сједница чланова Колегијума Дома народа који су засиједали као комисија и том приликом је постигнута сагласност око измјена Закона о ПДВ-у, тако да се у првом читању, иако одбијен, измјене Закона сматрају усвојеним.

(Независне)