На породичном ручку отровала свекрву и свекра :: Semberija INFO ::

 

На породичном ручку отровала свекрву и свекра


FOTO: Ilustracija
Аустралијанка је ухапшена због сумње да је тровањем гљивама убила три особе. Трио се разболио након што су били на породичном ручку у граду Леонгата у јулу. Четврта особа пребачена је у болницу у критичном стању. Жена која је послуживала ручак, Ерин Патерсон, приведена је у четвртак. Госпођа Патерсон (49), чврсто је тврдила да је невина. Полиција је рекла да ће жену испитати детективи и да је извршена претрага њене куће.

Инспектор Одјела за убиства, Дин Томас нагласио је сложеност случаја на конференцији за новинаре, описујући га као трагедију која би могла "одјекивати у годинама које долазе". "Не могу се сјетити друге истраге која је изазвала оволики интерес медија и јавности, не само овдје у Викторији, већ и на националном и међународном нивоу", додао је.

Гејл и Дон Патерсон - родитељи бившег супруга госпође Патерсон - били су гости на ручку заједно са сестром Гејл Патерсон, Хедерр Вилкинсон и њеним зетом Ианом Вилкинсоном. Након ручка су хитно превезени у болницу гдје су три особе и преминуле. 

Умрли су брачни пар Патерсон, обоје старости 70 година, и госпођа Вилкинсон, у 66. години. Господин Вилкинсон (68), касније се опоравио након два мјесеца лијечења.

Ерин Патерсон рекла је да је и сама одведена у болницу након оброка због болова у желуцу, гдје су јој дали физиолошку отопину и лијекове за заштиту од оштећења јетре.

Рекла је да је послужила говеђу велингтон питу користећи мјешавину шампињона купљених у супермаркету и сувих гљива купљених у азијском маркету неколико мјесеци раније.

"Сада сам схрвана кад помислим да су те гљиве можда допринијеле болести од које су патили моји вољени. Стварно желим поновити да нисам имала апсолутно никакав разлог да повриједим те људе, вољела сам их", написала је у изјави у августу, навео је "ББЦ".

(Независне)