У аутобусу сакрили 154.000 евра, па остали без њих :: Semberija INFO ::

 

У аутобусу сакрили 154.000 евра, па остали без њих


Foto: Pixnio

Извор: Независне новине

Српски цариници су данас на граничном прелазу Хоргош, у сарадњи са полицијом, у фрижидеру за освјежења током пута и фабричким шупљинама једног аутобуса открили и заплијенили скоро 154.000 непријављених евра.

Скривене девизе су пронађене када је на улазну страну прелаза за контролу пристигао аутобус домаћих регистарских ознака, који се из Њемачке упутио ка Србији, саопштила је Управа царина.

На уобичајено питање цариника, путници и двојица возача су рекли да немају ништа да пријаве и да са собом носе само лични пртљаг и дозвољени износ готовог новца.

Међутим, приликом детаљног прегледа унутрашњости аутобуса, најприје је код задњих сједишта пронађен уградни фрижидер испуњен освјежавајућим пићима, испод којих је била сакривена кеса са позамашном свотом непријављених девиза.

Даљим прегледом је установљено да се у једној од фабричких шупљина у аутобусу налазе још двије коверте са нешто више од 25.000 евра, док је код једног од возача пронађено још 6.000 евра, преноси Тањуг.

Пребројавањем је утврђено да се ради о укупној суми од 163.760 евра.

Возачу који се пријавио као власник откривеног новца одмах је враћен дозвољени износ од 10.000 евра, док је остатак од 153.760 евра задржан до окончања прекршајног поступка пред надлежним судом.