Спајић: Београд није утицао на избор мог кабинета :: Semberija INFO ::

 

Спајић: Београд није утицао на избор мог кабинета


Чланови 44. црногорске владе (Фото: Влада Црне Горе/Б. Ћупић)
Извор: Политика

Нова власт и опозиција једна другој покушавале да оспоре патриотизам, али је најизраженија била опозициона „забринутост” да се Црна Гора „не пресели” у Србију и Русију.

Од нашег дописника

Подгорица – „Једва чекамо да направимо резултат за нашу земљу”, поручио је Милојко Спајић након што је изабран за премијера. Њега је за председника Владе Црне Горе изабрало 46 посланика, 19 је било уздржано, а један против, након маратонске седнице Скупштине Црне Горе, на којој је изабрана 44. црногорска влада, јуче тачно у седам часова ујутру.

Парламентарном заседању присуствовао је до три сата иза поноћи и шеф државе и заменик председника Покрета „Европа сад” (ПЕС) Јаков Милатовић. Након што је положио заклетву Спајић је рекао да ће одлука о одлагању пописа становништва бити донета на јучерашњој првој седници владе, што је и урађено.

„Нашли смо начин да сачувамо оних 700.000 евра о којима је Монстат говорио да ћемо одлагањем потрошити. Самим тим што ће попис бити одложен за 30. новембар, а не 1. децембар, можемо да искористимо постојеће пописнице”, саопштио је Спајић.

Додао је: „Имали смо фанатичну, маратонску седницу. За мене је било интересантно.” „Битно је да је влада изгласана и да одмах крећемо у рад”, казао је.

„Утицај Београда на рад владе биће нула, а исто толико је Београд утицао на избор мог кабинета, рекао је Спајић у првој изјави након што изабрана влада...

Више на politika.rs